MaskinSystem – Er GeoMax återförsäljare

Utför precisionsmätning med GeoMax självnivellerande rotationslaser

Ett resultat av flerårig innovation och feedback

GeoMax är en del av Hexagon och idag finns ett omfattande globalt nätverk av återförsäljare. Varje återförsäljare uppfyller höga krav gällande kapacitet, lokal närvaro, kunskap och en förmåga att erbjuda kunderna det helhetserbjudande GeoMax står för.

Detta innebär att när du köper en rotationslaser från MaskinSystem, får du tillgång till en produkt som genomgått ständig utveckling med våra kunders feedback i åtanke. Mätprodukterna kombinerar hög kvalitet, toppmoderna funktioner och programvaror med ett brett utbud av tjänster, skräddarsydda tekniska utbildningar samt en affärsstrategi som fokuserar på närhet.

GeoMax – Ett svårslaget alternativ för dig som prioriterar hög prestanda, service, användarvänlighet och inte minst: Precision.

Rotationslaser GeoMax

Vi presenterar: GeoMax Zone-serien, en roterande laser för varje behov!

En 360° rotationslaser är den kompletta lasern för professionella mättekniker som söker hög funktion. GeoMax Zone serien erbjuder bland annat en hög räckvidd från 900 till 1100m och en noggrannhet på ± 1.5-2.2 mm. De mest avancerade modellerna är dessutom självnivellerande samt erbjuder automatisk lutningsmätning åt både X och Y axeln. Med våra rotationslasrar utför du mätning av höjd, längd och lutning med några få knapptryck.

 

Anpassat för dig

Är du lantmätare, mättekniker eller byggentreprenör och söker användarvänlighet och flexibilitet? GeoMax Zone serien erbjuder flertalet mångsidiga lasrar i olika prisklasser. En GeoMax tvåfallslaser är den optimala lösningen för alla typer av utsättningsprojekt, designinspektioner, fastighetsundersökningar och layoutbehov. Kontakta oss för produktrådgivning så tar vi fram ett komplett paket baserat på ditt primära användningsområde och dina funktionskrav.

Rotationslaser GeoMax Zone Serien
Zone serienTillbehörBatteritid

  • Självnivellerande
  • IP67 klassade
  • Från 900-1100 meters räckvidd
  • ± 1.5-2.2 mm (30 meter)

  • Avancerade lasermottagare: ZRD105 och ZRD105B
  • Standard lasermottagare: ZRB90 Basic och ZRP105 Pro
  • Stativ: ZTW100, ZTA100, CT160, CET270. Läs mer här.

  • 60h med alkaliska batterier och 40h med Li-Ion batterier
  • Laddare och batterier medföljer alltid

GeoMax utbud av rotationslaser

Enfalls- och tvåfallslaser

GeoMax Zone20 HV

Enfalls-laser

Den mångsidiga lasern Zone20 HV-laser erbjuder Zone20 H grundläggande specifikationer plus kapaciteten för vertikal utjämning och inriktning. Den innehåller en fjärrkontroll med lång räckvidd för att justera och justera enkelt på varje arbetsplats. För att stödja de tuffaste arbetsförhållandena är det roterande huvudet helt slutet och lasern uppfyller IP67-klassen.

Multifunktionslaser för inom- och utomhusapplikationer
GeoMax Zone20 HV - MaskinSystem

GeoMax Zone60 HG

Tvåfalls-laser

För entreprenörer som ständigt måste kontrollera höjden för att säkerställa optimal nivellering, löser rotationslasern som Zone60 HG problemet genom att tillhandahålla en exakt och pålitlig referens som arbetar tillsammans med GeoMax-mottagaren. För dem som behöver jämna basen för att uppnå en jämn lutning från gatan till huset tillåter lasern automatisk drift i det horisontella planet och tar därför hand om entreprenörens huvudjobb. Mätning kan enkelt ställas in på önskad lutning.

Övervaka prestanda
GeoMax Zone60 HG - MaskinSystem

GeoMax Zone60 DG

Tvåfalls-laser

Zone60 DG är en helautomatisk tvåfallslaser i båda axlarna, speciellt utformad för byggnadsarbetare som behöver tillförlitlighet och noggrannhet för en helt professionell laser varje dag. Digitala mått kan anges upp till 15 procent och är därför lämpliga för varje byggarbetsplats. Genom displayinställningarna är lutningarna i två axlar, horisontella och vertikala, mycket enkla.

Hantera många olika applikationer
GeoMax Zone60 DG - Maskinsystem

GeoMax Zone75 DG

Helautomatisk i båda axlarna

Zone75 DG är valet av laserrotator när det kommer till utjämningsuppgifter inom konstruktion. Den är väl lämpad för applikationer på längre distanser med en huvudhastighet på upp till 15 rps (rotationer per sekund) – allt till en överkomlig kostnad.

Produktblad

Beam fångst och lås
GeoMax Zone75 DG - Maskinsystem

En servicepartner som du kan räkna med

GeoMax, så mycket mer än produkter

Utöver prisvärda och kvalitativa rotationslasrar tar GeoMax ansvar för hela kundresan. Vi på MaskinSystem, som auktoriserad återförsäljare i Sverige, finns till för att hjälpa dig maximera produkternas effektivitet och lönsamhet för ditt företag.

Detta inkluderar bland annat snabb support och felsökning från våra mät-experter via telefon, på plats besök från ditt lokala kontor samt snabb leverans av reservdelar och nya komponenter. Utöver detta ser vi till att du som kund löpande får ta del av utbildningar för att bli ännu bättre på att använda produkterna och programvaran till dess fulla potential. Slutligen finns vi till som en engagerad partner och visar intresse för din verksamhet där våra mätexperter kan bistå dig med värdefull rådgivning gällande konfiguration, produktval, mättekniska frågor och mycket mer.

Rotationslaser - MaskinSystem personal

7 fördelar med en rotationslaser

1. Hög noggrannhet jämfört med andra lasrar

En avancerad rotationslaser är tillräckligt exakt för de flesta bygg- och anläggningsprojekt. Detta innebär att felmarginalen ligger på mellan 0,03-0,08 mm/m vilket är väldigt noggrant jämfört med andra lasrar som planlaser och lutningslaser. Konkret innebär detta en minsta avvikelse på 3mm och en högsta avvikelse på 8mm vid mätning på 100 meter, baserat på modell. Vid mätning över längre sträckor som mellan 100-1000 meter blir snabbt skillnaderna flera centimeter vid jämförelse mellan en premium-laser och enklare lasrar eller avvägningsmätare. För professionella byggprojekt som kräver hög exakthet är roterande laser helt avgörande och erbjuder millimeterprecision för mätningar över långa avstånd.

2. Du behöver göra färre mätningar genom automatisk lutningskompensation av jordens krökning

För att möjliggöra att få korrekta data med en enklare laser över längre avstånd, krävs flera utsättningar. Det vill säga, att du kan behöva mäta om avståndet varje 50-100 meter, om du inte vill förlora allt för mycket noggrannhet. Detta arbete kräver två personer, en som hanterar lasern och en annan som hanterar lasermottagaren.

Med en mer kraftfull laser, som en rotationslaser eller totalstation slipper man denna process och endast en mätning behöver göras för avstånd från 500 meter upp till 1100 meter för rotationslasrar och mellan 1-10 kilometer för totalstationer. Detta då instrumentet automatiskt beräknar jordens lutning. Denna lösning sparar naturligtvis tid och leder många gånger till högre noggrannhet på samma gång.

3. Hög räckvidd leder till färre mätningar samtidigt som du får högre noggrannhet, jämfört med enklare lasrar

Enklare lasrar har vanligen en maximal räckvidd på några hundra meter, vilket leder till fler mätningar om du mäter längre avstånd. Med en roterande premium-laser som har 900-1100 meter i maximal räckvidd, som t.ex. flera av GeoMax Zone-lasrar, sparar du tid samtidigt som noggrannheten hålls mycket hög genom den starka laserstrålen.

4. 360 graders täckning minskar antalet positioneringar

En rotationslaser roterar laserstrålen 360 grader, detta skapar ett kontinuerligt plan över hela arbetsområdet. Detta innebär att flera utsättare av både avstånd och höjd kan arbeta samtidigt utan att lasern behöver riktas om.

5. Lutningsfunktion beräknar sluttande plan

En funktion som, baserat på modell, inkluderas i rotationslasrar är en lutningsfunktion. Detta innebär att den likt en lutningslaser kan skapa lutande plan, vilket är användbart för dränering och landskapsprojekt där specifika lutningar krävs. Vissa modeller har manuell justering för lutning, medan andra har automatisk lutningsjustering.

6. Automatisk nivellering i flera riktningar sparar tid

Andra lasrar kan kräva manuell nivellering, vilket lämnar utrymme för mänskliga fel. Dessutom är det tidskrävande och vid upprepade mätningar kan det påverka produktiviteten i projektet. En rotationslaser har automatiserat detta till några få knapptryck. Vad detta innebär att de automatiskt justerar sig för att skapa ett exakt horisontellt eller vertikalt plan. Detta är bra vid utjämning av grunder, vägginstallation och vid större infrastrukturprojekt.

7. Robust byggd för att klara både regn och smuts

Rotationslasrar är vanligen större och mer kraftigt konstruerad än de enklare alternativen, detta för att klara av arbete ute på fält. En egenskap som är uppskattad är att de flesta modeller är vattentäta och samtidigt tål nedsmutsning.

Kontaktpersoner

Vet du inte vad du behöver för din verksamhet? Lugn, vi hjälper dig.

Patrik Larsson - Kontaktperson mätutrustning

Patrik Larsson

070-277 69 75
E-post

Max Rundberg - Kontaktperson mätutrustning

Max Rundberg

070-564 95 40
E-post