Auktoriserad GeoMax återförsäljare

Utför fleraxlig precisionsmätning med en tvåfallslaser från GeoMax

Ett resultat av flerårig innovation och feedback

GeoMax är en del av Hexagon och har etablerat ett stort globalt nätverk av återförsäljare. Varje återförsäljare lever upp till höga standarder för kapacitet, lokal närvaro, expertis och förmåga att erbjuda GeoMax kompletta erbjudande.

När du köper en tvåfallslaser från MaskinSystem, investerar du i en produkt som ständigt förbättrats med feedback från våra kunder. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, avancerad teknologi och ett omfattande utbud av tjänster. Vi erbjuder även skräddarsydda tekniska utbildningar och en affärsstrategi som lägger stor vikt vid närhet till kunden.

GeoMax – Ett självklart val för dig som värdesätter hög prestanda, tillgänglighet, lättanvända produkter och framför allt: Precision.

Tvåfallslaser - Mättekniker som utför precisionsmätning

Vi presenterar: GeoMax Zone-serien, en laser för varje behov!

En 360° tvåfallslaser är den kompletta lasern för professionella mättekniker som söker hög funktion. GeoMax Zone serien erbjuder bland annat en hög räckvidd från 900 till 1100m och en noggrannhet på ± 1.5-2.2 mm. De mest avancerade modellerna är dessutom självnivellerande samt erbjuder automatisk lutningsmätning åt både X och Y axeln. Med våra rotationslasrar utför du mätning av höjd, längd och lutning med några få knapptryck.

 

Anpassat för dig

Är du lantmätare, mättekniker eller byggentreprenör och söker användarvänlighet och flexibilitet? GeoMax Zone serien erbjuder flertalet mångsidiga lasrar i olika prisklasser. En GeoMax tvåfallslaser är den optimala lösningen för alla typer av utsättningsprojekt, designinspektioner, fastighetsundersökningar och layoutbehov. Kontakta oss för produktrådgivning så tar vi fram ett komplett paket baserat på ditt primära användningsområde och dina funktionskrav.

GeoMax Zone serien tvåfallslaser
Zone serienTillbehörBatteritid

  • Självnivellerande
  • IP67 klassade
  • Från 900-1100 meters räckvidd
  • ± 1.5-2.2 mm (30 meter)

  • Avancerade lasermottagare: ZRD105 och ZRD105B
  • Standard lasermottagare: ZRB90 Basic och ZRP105 Pro
  • Stativ: ZTW100, ZTA100, CT160, CET270. Läs mer här.

  • 60h med alkaliska batterier och 40h med Li-Ion batterier
  • Laddare och batterier medföljer alltid

GeoMax utbud av tvåfallslaser

GeoMax Zone60 HG

För entreprenörer som ständigt måste kontrollera höjden för att säkerställa optimal nivellering, löser en tvåfallslaser som Zone60 HG problemet genom att tillhandahålla en exakt och pålitlig referens som arbetar tillsammans med GeoMax-mottagaren. För dem som behöver jämna basen för att uppnå en jämn lutning från gatan till huset tillåter lasern automatisk drift i det horisontella planet och tar därför hand om entreprenörens huvudjobb. Mätning kan enkelt ställas in på önskad lutning.

Övervaka prestanda
GeoMax Zone60 HG - MaskinSystem

GeoMax Zone60 DG

Helautomatisk i båda axlarna

Zone60 DG är en helautomatisk laser i båda axlarna, speciellt utformad för byggnadsarbetare som behöver tillförlitlighet och noggrannhet för en helt professionell laser varje dag. Digitala mått kan anges upp till 15 procent och är därför lämpliga för varje byggarbetsplats. Genom displayinställningarna är lutningarna i två axlar, horisontella och vertikala, mycket enkla.

Hantera många olika applikationer
GeoMax Zone60 DG - Maskinsystem

GeoMax Zone75 DG

Helautomatisk i båda axlarna

Zone75 DG är valet av laserrotator när det kommer till utjämningsuppgifter inom konstruktion. Den är väl lämpad för applikationer på längre distanser med en huvudhastighet på upp till 15 rps (rotationer per sekund) – allt till en överkomlig kostnad.

Beam fångst och lås
GeoMax Zone75 DG - Maskinsystem

En servicepartner som du kan räkna med

GeoMax, så mycket mer än produkter

Förutom att erbjuda prisvärda och högkvalitativa rotationslasrar, tar GeoMax ansvar för hela kundupplevelsen. Vi på MaskinSystem, som auktoriserad återförsäljare i Sverige, är här för att hjälpa dig att maximera effektiviteten och lönsamheten för ditt företag.

Detta inkluderar snabb support och felsökning från våra mättekniska experter via telefon, besök på plats från vårt lokala kontor samt snabb leverans av reservdelar och nya komponenter. Dessutom ser vi till att du som kund regelbundet får tillgång till utbildningar för att optimera användningen av produkterna och programvaran. Vi fungerar som en engagerad partner som bryr sig om din verksamhet, där våra experter kan erbjuda värdefulla råd om konfiguration, produktval, mättekniska frågor och mycket mer.

Tvåfallslaser - MaskinSystem mättekniker

7 fördelar med en tvåfallslaser

1. Hög precision jämfört med andra planlasrar

En avancerad rotationslaser är tillräckligt exakt för de flesta bygg- och anläggningsprojekt, med en felmarginal på mellan 0,03-0,08 mm/m, vilket är mycket noggrant jämfört med andra lasertyper. Konkret betyder detta en minsta avvikelse på 3 mm och en högsta avvikelse på 8 mm vid mätning på 100 meter, beroende på modell. Vid mätningar över längre avstånd, från 100 till 1000 meter, kan skillnaderna snabbt bli flera centimeter när man jämför en premium-rotationslaser med enklare lasrar eller avvägningsinstrument. För professionella byggprojekt som kräver hög precision är tvåfallslasern ett givet val då den erbjuder millimeternoggrannhet för mätningar över stora avstånd.

2. Automatisk lutningskompensation av jordens krökning innebär färre mätningar

För att säkerställa korrekta data med en enklare laser, över längre avstånd, krävs flera utsättningar. Det innebär att avståndet kan behöva mätas om var 50-100 meter, för att bibehålla en hög precision och minimera avvikelser. Detta arbete kräver vanligtvis två personer: en som hanterar lasern och en annan som använder lasermottagaren.

Med en kraftfullare laser, som en tvåfallslaser eller totalstation, undviks denna process. Endast en mätning behövs för avstånd upp till 1100 meter med en rotationslaser och mellan 1-10 kilometer med en totalstation. Detta beror på att instrumentet automatiskt kompenserar för jordens lutning. Denna lösning sparar tid och leder ofta till högre noggrannhet.

3. Lång räckvidd leder till färre mätningar i kombination med högre noggrannhet, jämfört med enklare modeller

Enklare lasrar har vanligen en maximal räckvidd på några hundra meter, vilket innebär att flera mätningar krävs vid längre avstånd. Med en rotationslaser som har en maximal räckvidd på 900-1100 meter, som t.ex. flera av GeoMax Zone-modellerna, sparar du tid och upprätthåller hög noggrannhet tack vare den kraftiga laserstrålen.

4. En 360-gradig laser minskar antalet positioneringar

En tvåfallslaser sveper laserstrålen i 360 grader, vilket skapar ett konstant plan över hela arbetsområdet. Detta gör det möjligt för flera utsättare att mäta både avstånd och höjd samtidigt, utan att behöva justera laserns riktning.

5. Lutningsfunktionen beräknar sluttande plan

En funktion som, beroende på modell, ingår i en rotationslaser är lutningsfunktionen. Detta gör att den, likt en lutningslaser, kan skapa lutande plan, vilket är praktiskt för dränering och landskapsprojekt där specifika lutningar behövs. Vissa modeller erbjuder manuell justering av lutningen, medan andra har automatisk lutningsjustering.

6. Automatisk nivellering i flera riktningar sparar tid och minimerar felaktiga mått

Andra lasrar kan behöva manuell nivellering, vilket kan leda till mänskliga fel och är tidskrävande. Vid upprepade mätningar kan detta påverka projektets produktivitet negativt. En roterande laser har automatiserat denna process med några knapptryck. Det innebär att de automatiskt justerar sig för att skapa ett exakt horisontellt eller vertikalt plan. Detta är särskilt fördelaktigt vid utjämning av grunder, installation av väggar och större infrastrukturprojekt.

7. Tvåfallslasern är rejält byggd och anpassad för att klara av både regn och smuts

En tvåfallslaser är vanligtvis större och robustare än enklare alternativ, vilket gör den lämplig för utomhusarbete. En uppskattad egenskap är att de flesta modeller är vattentäta och tål smuts.

Kontaktpersoner

Vet du inte vad du behöver för din verksamhet? Lugn, vi hjälper dig.

Patrik Larsson - Kontaktperson mätutrustning

Patrik Larsson

070-277 69 75
E-post

Max Rundberg - Kontaktperson mätutrustning

Max Rundberg

070-564 95 40
E-post