Vad är MAKIN’ 3D?

Maskinstyrning är ett system som visar maskinisten i realtid vilken position skopan har via våra smarta sensorer som är placerade på skopa/sticka/bom/body tillsammans med en GNSS (Global Navigation Satelite System) box och antenner. Det går även att arbeta med Google Maps bakgrund.

 • Världens snabbaste system
 • Unik 3D-visualisering av hela projekt
 • Live datadelning mellan maskiner, lantmäterier, kontor
 • Lika enkel att använda som din smartphone

Makin’ 3D har en Tablet/Android padda (Panasonic Toughbook) som sitter i hytten, som tar upp signaler (Can Bus) från Vinkel sensorer på maskinens rörliga delar kropp, bom, sticka, skopa, tilt, rotation. Tillsammans med GPS/GNSS alternativt totalstation som positionsgivare X,Y,Z. När dessa olika vinkel- och positions-sensorer arbetar tillsammans i systemet så blir det lika lätt att navigera skopans position som med din smartphone eller GPS i bilen.

Kontakta oss

Välkommen till Skandinaviens mest moderna maskinstyrning! Välkommen till framtiden!
Våra system levereras med
 • 2 års garanti
 • 5 års fri mjukvaruppdatering
 • Fri Cloud Server för fjärrsupport filhämtning/lämning
 • Komplett monterat av oss med kvalitetsbevis
 • Start-upp utbildning

Möjlighet till inkoppling/kalibrering via rotortillverkares rotations sensor. Vår mjukvara är utvecklad i norden för nordiska förhållanden då den utvecklas i Danmark och Norge. Systemet är utvecklat av bransch människor med mångårig erfarenhet till människor i branschen som brutit sig loss från gamla maskinstyrningsmärken, för att skapa det bästa grävsystemet på marknaden. Makin erbjuder löpande uppdateringar i programvaran konstant.

Makin erbjuder dig marknadens bästa grafik och det snabbaste systemet utan “delay”. Våra vinkel sensorer har gyro samt elektronisk vinkelsensor. Vår GPS/GNSS mottagare som ingår i systemet är av Superior Standard. Det är därför du skall välja Makin, Bästa prestandan, Bästa kvaliteten och servicesupport på marknaden. Av människor i branschen till människor i Branschen.

Makin’ CloudKompabilitetGrafikVideos

 • Full status och kartplats för alla system
 • Centraliserad styrning av designdata, koordinatsystem, inbyggd data, punktkoder och mer
 • Enkel fjärrsupport för systemanvändare

Detta är ditt webbaserade operationscenter från vilket du styr projektdata för din flotta – inklusive hyresmaskiner. Du kan utbyta lätt till viktig information med användarna och stödja dem på distans. As-built data flyter automatiskt in i projektets datapool och kan enkelt filtreras och exporteras.

 • Android som operativsystem
 • Kan köras mot totalstation
 • Kan köras mot Makin’ Survey
 • Makin’ 3D hanterar XML-, KOF-, DXF Direktimport och export från Gemini
 • Kodlistor kan appliceras via Makin’ Cloud samt egna koder kan anges direkt i fält
 • Infrakit kompatibelt
 • Google maps som bakgrund

 • Marknadens bästa grafik i skärmen
 • Färger på 3D modeller
 • Möjligt att ladda alla referensmodeller samtidigt. Inmätta punkter/linjer samlas i Makin’ Cloud
 • Live visning av andra maskiner/rover direkt i display
 • Unik 3D-visualisering av modellerMAKIN’ 3D
Till de effektivaste och smartaste maskinisterna på marknaden

Makin’ 3D guidar operatören med hjälp av referensmodeller och GNSS i 3D i Google Maps och via Swepos. Få en positionering för skopan i realtid och läs in digitala ritningarna direkt via Makin’ Cloud.

Med Makin’ 3D laddar du snabbt och enkelt upp filer och utsättningsritningar direkt i Makin’ Cloud, du behöver alltså inte åka till kontor eller ladda in filer i din maskinstyrning, det sker direkt i molnet. Du kan även skapa egna terrängmodeller och ritningar där du har med höjd och plan. Möjligheten att se flera Makin maskiner i realtid på din arbetsplats i ditt team, samt chattfunktion emellan era system sparar tid, bränsle och material och skapar effektivitet och produktivitet.

Cloudlösning nås från alla smart-enheter och som uppdateras direkt in i din Makin’ 3D padda som du har i hytten och alla som jobbar med samma projekt. När du väljer Makin’ 3D ingår 1 års fritt Swepos alt inbyggd Radio, också en tids fritt Simkort/abonnemang för datatrafik Cloudserver / fjärrsupport / Swepos.

Makin erbjuder dig marknadens bästa grafik och det snabbaste systemet utan “delay”. Våra vinkel sensorer har gyro samt elektronisk vinkelsensor. Vår GPS/GNSS mottagare som ingår i systemet är av Superior Standard. Det är därför du skall välja Makin, Bästa prestandan, Bästa kvaliteten och servicesupport i marknaden. Av människor i branschen till människor i Branschen.

Förfrågan

MAKIN’ 2D (3D Förberett)
Till den flexibla maskinisten

Makin’ 2D/3D förberett innebär att ditt system har samma egenskaper som vår Makin’ 2D men med skillnaden är att det levereras komplett med master och kablage för snabb och enkel uppgradering till 3D när ditt behov förändras. Det kan vara om du ska på ett jobb där arbetsuppdraget- eller ett större projekt som du har antagit dig kräver 3D licens och GNSS uppkoppling, lugn, då löser vi det! Med Makin’s smarta lösningar kan du enkelt hyra 3D utrustning för de projekt som kräver det.

Systemet är även kalibrerat på GNSS frekvens, och kan därför uppgraderas till Makin’ 3D snabbt och smidigt. Om dina behov kan komma att ändras, sätter vi endast på GPS, GNSS-antennerna samt koppla in kablar, 3D licens och korrektionsdata, sen är ni redo att köra igång.

Makin erbjuder dig marknadens bästa grafik och det snabbaste systemet utan “delay”. Våra vinkel sensorer har gyro samt elektronisk vinkelsensor. Makin’ you days! Det är därför du skall välja Makin, Bästa prestandan, Bästa kvaliteten och servicesupport i marknaden. Av människor i branschen till människor i Branschen.

Förfrågan

MAKIN’ 2D
Till den mindre men effektiva maskinisten

Med Makin’ Cloud lösning har du att enkel och snabb väg till fjärrsupport.

Makin’ 2D är ett lättanvänt och enkelt mätsystem, den registrerar och visar skopans läge med en centimeters noggrannhet i din padda. Makin’ 2D mäter djup, höjd och skopans lutning samt visar skopans position grafiskt och numeriskt på skärmen. Du behöver aldrig avbryta arbetet för att kontrollera höjden på skopan vilket sparar tid och ökar säkerheten. Genom att använda en Makin’s egendesignade lasermottagare i kombination Makin’ 2D och med skopan som nivåreferens så du ser att rätt schaktdjup uppnåtts.

Makin’ erbjuder dig marknadens bästa grafik och det snabbaste systemet utan “delay”. Tryggt och säkert! Works when you do! Det är därför du skall välja Makin, Bästa prestandan, Bästa kvaliteten och servicesupport i marknaden. Av människor i branschen till människor i Branschen.

Förfrågan

MAKIN’ Survey
Utöka din maskinstyrning till nya höjder

Kombinera ditt Makin’ 3D med en Makin’ Survey för optimal självständighet och kontroll. Makin’ Survey är kompatibelt att arbeta tillsammans med ditt Makin’ 3D.

Med GNSS-antannen på karbonstången kan maskinföraren ta ut skärmen från hytten och mäta in eller sätta ut vad som krävs för att jobbet gjort. Med en Makin’ Survey kan du med samma Panasonic padda själv mäta och skapa punkter, linjer och filer med Rover för att sen sätta dig tillbaka skönt i hytten och fortsätta arbetet.

Läs mer om fördelarna här

Förfrågan

MAKIN’ PerFormans
Portabel lösning för projektledaren

Ett intuitivt och portabelt projektkontrollverktyg för visualisering av projektdata i realtid.

Ta del av värdefull projektinformation och möjliggör smart planering och omedelbar upptäckt av avvikelser.

Makin’ PerFormans är arbetsflödesintegrerat med alla andra Makin-lösningar.

Läs mer om fördelarna här

Förfrågan

Kontaktpersoner

Vet du inte vad du behöver för din verksamhet? Lugn, vi hjälper dig.

Johan Andersson

070-362 34 91
E-post

Christian Axelsson

070-564 95 04
E-post