Nyheter, Okategoriserade

Welcome, Pontus Axberg a.k.a. PonT!

Bättre sent än aldrig så vill vi välkomna Pontus Axberg a.k.a. PonT till MaskinSystem!

Pontus har vart med oss i några månader nu och verkar hittills känna att det rullar på och är lärorikt. Han bor och utgår ifrån Kungsör där han bor i en trevlig villa med sin sambo. Det perfekta är att han även har relativt nära till vår bas i Örebro där vi har vårt huvudkontor och vår verkstad. Vi ser därför Pontus en hel del häromkring och vi kan hjälpas åt vid behov! Pontus har ett stort bil intresse och gillar även att hänga med familj och vänner.

  • Hur ser din bakgrund ut?

Jag har jobbat i ca 10 år i entreprenadbranschen, varav de senaste 5 åren har jag faktiskt jobbat med att kört just grävmaskin. Den senaste maskinen jag hade var en 480 och först hade den ett annat system, men sedan bytte vi faktiskt till ett Makin’ 3D! Så jag har faktiskt använt mig dagligen av Makin’ Machine Control. Mitt första intryck var att det var otroligt snabbt, effektivt och användarvänligt. Det gick väldigt snabbt för mig att komma in i det när jag fick det. Det roligaste i mitt yrkesliv innan var självklart att man fick träffa så mycket olika människor, både kollegor men även alla andra på de olika projekten. Jag fick helt enkelt jobb på en firma, och utifrån det lärde jag mig att köra och allt annat, så man kan väl säga att jag är “självlärd”. Det jag främst gjorde var att lasta ur berg och material. Ett riktigt häftigt minne från den tiden var när vi fick uppdraget att köra 69 tons sprängmedel i en smäll! Jag hade en film på det på min gamla telefon, så jag kan tyvärr inte visa, men det var riktigt coolt att få vara med om.

  • Hur kommer det sig att du nu hamnade här?

Maskinyrket är otroligt roligt, men ett tag hade jag känt att det vore kul med nästa steg inom branschen. Av en slump korsades mina vägar med MaskinSystem och det var rätt timeing. Jag tänkte att det är någon mening med detta. Sagt och gjort. Jag började och fick direkt följa med ut och lära mig montera maskinstyrning från Makin. Jag har lärt mig otroligt mycket hittills. Hårdvaran kändes väldigt logisk och var lättare att förstå, men mjukvara och helhetsperspektivet med tekniken har varit en rolig utmaning.

  • Vad kommer du att göra på MaskinSystem?

Jag finns i Region Mitt som tekniker i det teamet. Det innebär för mig leverans, montage samt service- och specialjobb. Vi jobbar ju även med till exempel att integrera kundernas skopor, tiltrotation osv. Jag ser fram emot att få hjälpa våra kunder på ett effektivt sätt och att fortsätta utveckla både mig själv och vår support/service. Fördelen jag har är att jag nu har befunnit mig på båda sidor – både som användare av systemet men även tekniker av systemet, vilket är en skön känsla. Jag ser fram emot hitta effektiva arbetssätt i ett helhetsperspektiv.