Kontaktpersoner

Vet du inte vad du behöver för din verksamhet? Lugn, vi hjälper dig.

Anders Svensson

070-593 94 68
E-post

Metsjö – MetaE

Metsjö lanserar nu en ny dumpervagn för entreprenad, MetaE. Vagnen är avsedd att bli dragen av grävmaskin eller traktor och syftar till att lasta de tuffaste materialen såsom stenar och dumpermassor. MetaE rymmer 5,8 Kubikmeter och tar 8 tons nyttolast. Vagnen är mycket rejält byggd med flakbotten bestående av 8mm Hardox 450 och ett chassi i höghållfast stål.

Begär offert

BESKRIVNING
Nordic Machine Systems

NMS DVG serie vagnar är speciellt utvecklade för att användas bakom en hjulgrävare. Ett unikt designad flak med avrundad framstam och dumperbakdel gör det mycket smidigt att gräva ur material från flaket. Flakbotten är tillverkad i ett stycke för att skopan inte ska fastna i svetsskarvar. Minskande höjd av flaksidor ger dig bra utsikt från förarhytten. Bultad dragstång ger möjligheten att justera höjden på draget och anpassa vagnen till olika grävmaskiner. Även dragögla eller kuldrag är bultad för att man ska kunna byta dessa snabbt efter behov. Tack vare dumperbakdel behöver man ingen baklucka och pga. det, ingen extra hydraulik.

Hög tippvinkel mellan 60–70 grader gör att materialet kan tippas av lätt. Tippkolven på DVG vagnar är delvis eller helt förkromade för att undvika rostskador. Alla våra DVG vagnar har flak av slitstarkt höghållfasthetstål Hardox 450. Som standard har alla DVG vagnar vevbart stödben, överdel framstam, valfri drag, LED bakljus samt parkeringsklossar. Som tillbehör kan man välja 2 eller 4-hjuls bromsar, underkörningshinder, bredare hjul samt stänkskärmar. Vi erbjuder även valfri kulör

DVG 65

DVG65 är den minsta vagnen i DVG serien och är avsedda för att användas med mindre grävmaskiner. Trots det har vagnen en kraftig och stabil ram samt slitstark Hardox 450 flak. Med kraftiga 80mm nav och 400/65-15,5 hjul kan den bära upp till 6,5ton material. Vagnen är enaxlad vilket ger den väldigt bra manövrerings-egenskaper. Med 500/50-17 hjul kan vagnen lastas med 7 ton material.

Begär offert

Produktspecifikationer
DVG 80

DVG80 passar utmärkt till mellanstora grävmaskiner. Med en kraftig och bredd ram är den mycket stabil att köras med även i ojämn terräng. En boggivagn som kan bära upp till 8ton material. Vagnen kan förses med olika dragöglor samt kuldrag.

Begär offert

Produktspecifikationer
DVG 95

DVG95 är den största vagnen i serien och vår bästsäljare. Med kraftig extra förstärkt ram samt Hardox 450 flak på 5m3 är den byggt för att bära upp till 9,5 ton material och passar utmärkt till större grävmaskiner, ett riktigt verktyg för proffs! Justerbart drag i höjden underlättar anpassningen till olika maskiner. Vagnen kan förses med olika dragöglor samt kuldrag.

Begär offert

Produktspecifikationer
DVC 80

DVC80 är vår hybrida vagn. Vagnen har liknande ram samt avrundad framstam på flak som DVG80 men är försedd med en kombibaklucka. Den vagnen passar för dom som vill kombinera materialkörning, urgrävning från flaket med att köra redskap eller andra gods. Bakluckan är topp/sidohängd som kan öppnas och låsas åt sidan. Vagnen kan förses också med mekanisk eller hydraulisk schakt/spridarlucka eller kombineras med top/sidohängd baklucka.

Begär offert

Produktspecifikationer