Nyheter, Okategoriserade

En legend i branschen lämnar över till nästa generation

Nu har vår Peter Tjärnberg valt att kasta in handduken och lämna över till kommande generation. Vi är stolta över att ha haft Peter hos oss denna otroligt händelserika tid. För att visa vår uppskattning ville vi göra ett litet medarbetarreportage i samband med detta.

Hans historia började för en lång tid sedan, en lång väg härifrån, nämligen i Indal utanför Sundsvall. Här växte Peter upp med sin familj, i vilken de var tre bröder och Peter den äldste av dem. Under gymnasietiden startade Peters arbetskarriär då han fick anställning på bensinstationen Shell där han förutom gladde kunderna med sitt goda humör blev han mackens allt i allo. Efter gymnasiet bestämde han sig för att studera IT – systemvetenskap i Östersund. Men tiden på Shell under ungdomen hade satt sina avtryck och han kom att bli kontaktad av Shells huvudkontor i Solna där han sedan kom att bli erbjuden en tjänst som IT-tekniker. Flyttlasset bar av till huvudstaden och här kom han att ha flertalet olika tjänster varav den senaste var som Operativ Chef för de Franschise-drivna Shell-stationerna. Efter många år bestämde han sig att det var dags att göra en förändring i livet. Han hade då god kontakt med en kille som drev en bensinstation i Huddinge som vid sidan av den sålde släpvagnar, varav Peter och han började göra detta ihop.

Han var dock inte mätt här utan ville ha något mer. Han sökte flera jobb varav ett var en tjänst som Regionsansvarig säljare för något han då tyckte lät konstigt som hette maskinstyrning. Han var på sportlov och stod mitt i skidliften när han fick telefonsamtalet som var starten på hans karriär i branschen. De ville träffa honom och resten är historia. På den tiden hade detta fabrikat 9 av 10 användare på marknaden. Peter var anställde nummer 13 på detta bolag. När han 13 år sedare valde att gå vidare, var de hela 100 stycken anställda.

Det han bär med sig från denna tid är ett citat från en kollega: ”Maskinstyrning är egentligen världens enklaste grej, det är bara att ingen har kommit på det tidigare. Det gör bara att man hamnar närmare verkligheten”

Peter har alltså i princip varit med denna produkts historia i Sverige ända sedan start.

År 2020, samma år som MaskinSystem växlade upp ordentligt och blev en av huvudspelarna på planen anslöt även Peter till vårt team. Peter beskriver det som att han kände att han till slut hittat hem.
– ”Att arbeta i ett företag där man har 100% respekt för sina kollegor och produkterna man säljer, sunda värderingar internt och externt, det är det som betyder någonting.”

Peters finaste och starkaste minne från MaskinSystem är när vi fick bli svenska återförsäljare för Makin’ 3D. Första året lovade vi att få ut 50 system, men det slutade med 100!
– ”Jag minns när vi hade sålt och monterat det allra första systemet. Vår tekniker Micke sätter sig i maskinen när systemet är installerat, kör ned skopan till marken och vi alla tappade hakan. Vi hade ALDRIG sett ett så snabbt system.”

Det Peter kommer sakna mest är alla skratt.
– ”Jag minns så väl ett citat från min kollega Andreas: Det vi tittar på i backspegeln nu för 10 år sedan skrattar vi åt nu, det som händer idag kommer vi också skratta åt om 10 år. ”
-”Det är nog mitt bästa råd till de som är i början av karriären, ha roligt och man gör en miss i livet om man tror att allt är så himla allvarligt!”

Nu när Peter har mer fritid kommer han att spendera mer tid i han och fruns nya sommarhus, mer tid med sina fyra barn och barnbarn. De planerar att bygga en glasveranda och ett litet extra hus på tomten.

– ”Jag är glad att få fortsätta betrakta den här tavlan som heter livet så länge jag kan, förhoppningsvis minst tills jag blir 82 då det är medellivslängden jag har att förvänta mig!”

Peter kommer att bo kvar i Örebro och har lovat att stötta upp för oss när vi behöver hjälp med diverse olika saker. Med det sagt, ni kommer säkerligen springa på Peter på våra events och liknande framöver!

Stort Tack Peter för denna tid och vi önskar dig all lycka till och att du njuter av livet!