Nyheter, Okategoriserade

5 tips inför det nya året

Vi är nu inne i en övergångsperiod där de flesta av oss säkerligen har tagit det lugnt och njutit av tid hemma under jul- och nyår. Helt plötsligt är det en tidig morgon i januari och vi skall in i rutinerna igen. Det kan vara lite tufft till en början, speciellt när vädret är lite grått och mörkt. Med det sagt, vill vi försöka peppa igång våra kunder och branschkollegor med lite tips. De är främst riktade till maskinister och utsättare, men det finns säkert någonting som talar till just Dig också!

1: Utvärdera föregående år
Vad är du stolt över att ha åstadkommit förra året? Det kanske har varit en arbetsuppgift du lyckats lösa eller ett projekt som blev färdigt. Följdfråga på detta blir: Vad skulle du vilja göra ännu bättre detta år? Det kan vara antingen någonting hos dig själv eller på jobbet! Ta lite tid bara för dig och gör en självreflektion.

2: Tvätta rent din utrustning
Detta är en så enkel men viktig sak, för att hålla de i skick och undvika kostsamma reparationer! Det kan handla om din GNSS-mottagare, tablet, din maskin eller grävsystemets delar.

3: Uppdatera programvaror och surfplattor
Oavsett vilken utrustning du har, så är det en fördel att uppdatera programvaror och paddor. Detta gör att du minskar risken för felmeddelanden. Se även till att Swepos-abonnemang är lediga och tillgängliga så att det slipper krångla ute i fält när du bara vill vara igång!

4: Har du allt du behöver för att komma igång smidigt?
Om det är något du behöver hjälp med gällande grävsystem/maskinstyrning eller mätinstrument (GNSS-mottagare och totalstation) så tveka inte att kontakta oss. Behöver du support av ditt grävsystem? Behöver du service? Behöver du begagnade reservdelar, en sensor eller kabel? Vi brukar lyckas lösa det mesta.

5: Kolla in vårt Supportcenter
Här har vi lite vanliga frågor och svar, instruktionsvideos på det viktigaste att ha koll på med grävsystemet Makin’ 3D. Under 2023 skall vi utöka vår video-bank för vi vill bli ännu vassare på support. Du hittar det här: https://maskinsystem.com/support/ 

Med det sagt:
Hoppas ni kommer igång smidigt igen på era projekt! Vi finns här när du behöver oss.