Nyheter, Okategoriserade

Mjölkbonden från Gästrikland som sadlade om och blev grävmaskinist

Det var dags för oss att ta nya produktbilder för Makin´3D. En av våra fantastiska kunder, Westlunds Entreprenad var snälla att låna ut delar av sin maskinpark till oss.

Vi ville självklart dricka kaffe med ägaren Anders Westlund och höra mer om hans företag. Hur blev han egentligen så glad i att köra grävmaskin?

För tjugo år sen hade Anders precis köpt in en grävmaskin till mjölkgården i Gästrikland. Även om han älskade djuren och livet på gården så låg hela tiden drömmen om att köra grävmaskin i bakhuvudet. Intresset för allt inom motorer hade alltid funnits och inriktningen fordonstekniska på gymnasiet gav mersmak. Men gården väntade efter gymnasiet.

Anders började göra jobb på gården med den nyinköpta grävmaskinen och förfrågningarna började även dyka upp utifrån, så det blev till att köpa in en maskin till och ytterligare en. Och det var ett faktum, att köra grävmaskin var det bästa Anders visste!
Nu 18 år senare ser vi ett blomstrande företag med en maskinpark på 30 grävmaskiner, 9 lastmaskiner, dumper m.m., och över 35 anställda/inhyrda under högsäsong.
Vi vågar säga att det var helt rätt beslut att börja köra grävmaskin på heltid.

Med Anders långa erfarenhet i branschen är vi såklart nyfikna på varför han har valt Makin´3D till sina maskiner.

Anders utbrister: – Det finns mycket! Men användarvänligheten är i särklass. Man märker att det är folk som faktiskt själva har suttit i en grävmaskin, som har utvecklat systemet.
Anders pekar även på en kille lite längre bort. – Han där, han är anläggare och han förstod systemet direkt.

Anders är också glad i supporten, den är enkel. – Man ringer fjärrsupporten, då kan de gå in och ta över direkt i maskinen om det behövs. Han säger också att alla man har att göra med på MaskinSystem är så trevliga och inte minst duktiga på det dem gör. Så något annat än Makin´3D i framtiden, det blir det inte säger Anders och tillägger: -Tänk, jag får till och med nya uppdateringar direkt in i systemet med notis. Utan att jag behöver själv uppdatera mitt system.

Det är full fart för Westlunds Entreprenad och man har många ben att stå på. Anders sitter själv på ett stort etableringsjobb i Bromsten, väster om Stockholm som sträcker sig ända till 2025. I Sandviken pågår ett stort infrastrukturprojekt med amerikanska Microsoft som uppdragsgivare. Vi förstår att man vill jobba med Anders och hans team. Alla vi pratar med är ”goa gubbar” som brinner för sitt jobb och är fantastiskt trevliga och ödmjuka men med fötterna på jorden. Och sist men inte minst har vi klippan Marianne på kontoret, hon är en riktig fena på administration och att ha koll på killarna.

Tack Anders med team att vi fick träffa er idag och ta in er positiva energi. Vi passar även på att gratulera dig Anders till inköpet av motorcykeln, kör försiktigt på vägarna!