Kundcase

MaskinSystem – mer än bara maskinsystem

Du visste väl att MaskinSystem har mer produkter i sin produktportfölj än bara maskinsystem?

Det vet i alla fall mätföretaget Alpha projekt & mätteknik, som vi träffade för en härlig fika och diskussion kring mätutrustning och branschen. Alpha projekt & mätteknik är inte rädda för att testa på nyheter men ville känna sig trygga genom processen. De valde därför att köra ett pilotprojekt tillsammans med MaskinSystem under 2022 och utvärdera mätprodukten Geomax med dess hårdvara samt mjukvara.

Något som Niklas har saknat och letade extra efter hos en ny leverantör var lyhördheten för kunden. Att lyssna in kundens behov och önskemål och göra sitt yttersta för att tillgodose dessa så snart som möjligt. En mättekniker använder systemet upp till 90% av sin arbetsdag, och kan man då t.ex. få bort ett knapptryck, kan det generera över 150 färre knapptryck per dag för användaren.

Hur upplevde ni då att byta och köra Geomaxs hårdvara och mjukvara?

– Inmätningen för GPS:en var oslagbar, säger Niklas. Det var bara att mäta efter en knapptryckning, och mjukvaran är betydligt enklare och mer användarvänlig än de programvaror de tidigare testat.

För totalstationen var det cirka en dags inlärning, där har vi dock haft lite barnsjukdomar som vi nu har fått ordning på tillsammans, och version två är nu i full gång. Vi visste att det var ett pilotprojekt och att vissa delar därför skulle kräva lite extra tid. Men den lyhördhet som MaskinSystem visat gav oss förtroendet att fortsätta att köra. Idag är vi mycket nöjda och kommer fortsätta vårt samarbete. Det känns tryggt att MaskinSystem satsar starkt på mätutrustning med mer personal, egen verkstad och produkter. Men främst har vi fått ett smartare system som effektiviserar vårt arbete och den där lyhördheten vi saknat. Sen skadar det inte heller att det är en mycket billigare produkt än övriga på marknaden, lägger Niklas till och skrattar.

Vi pratar vidare om branschen och hur de ser på framtiden och världsläget. Företaget har fullt upp och tankarna har gått till att anställa fler, men med tanke på världsläget väljer de att avvakta och får istället jobba lite extra. Och det märker man att det genomsyrar branschen. När vi pratar drömuppdrag berättar Niklas att det snarare är att få komma in tidigare i projekten.

– Det skulle helt klart effektivisera för alla och bli ett härligt teamwork om vi lyfter blicken.