Nyheter, Okategoriserade

MaskinSystem – växlar upp i Region Syd! 

– Tar hjälp av det skånska teknikundret Fredrik Jönsson.

MaskinSystem och främst grävsystemet Makin’ 3D har vuxit rejält under de senaste åren i hela landet och inte minst i Skåne.
– För oss på MaskinSystem är det en självklarhet att vi ska finnas representerade med trygg service och support där våra kunder finns och att man ska kunna flytta runt i Sverige oavsett vilket märke man har på sitt grävsystem, säger Christian Axelsson som är teknikansvarig på MaskinSystem. 

För att ge den tryggheten, behöver vi finnas på plats med lokala representanter. Det är därför en viktig fråga för oss att hitta rätt personer till våra regioner såväl kunskapsmässigt som personliga.
– Valet att anställa Fredrik Jönsson som ansvarig för Region Syd blev snabbt ett självklart val efter att våra vägar hade korsats, säger Fredrik Johnsson som ansvarig för grannregionen.
 

Vem är då det skånska teknikundret Fredrik Jönsson som ska omfamna den skånska marknaden?

Fredrik Jönsson är en 44-årig skånepåg som är född och uppvuxen i Höör och fick teknikintresset i modersmjölken. Hans far Magne är en bilfantast som har utövat allt på fyra hjul. Allt ifrån bilorientering till rally och racing. 

Det var inte tal om att spendera någon tid på fotbollsplanen. I Fredriks fall spenderades stora delar av  uppväxten på ”Ring Knutstorp” om han inte ”meckade” med bilar hemma i garaget förstås.  

Redan innan gymnasiet var avslutat fick han anställning som mekaniker på ”Bil Månsson” i Höör, en av Sveriges största Volvoåterförsäljare. Åren löpte på och den driftiga Fredrik startade eget för att utveckla sina kunskaper ytterligare och fortsatte även med sina extra hobby utanför arbetstid, mekaniker för bland annat roadracing, go-cart och rally.  

År 2004 började det tuffa tempot ta ut sin rätt, kroppen orkade inte mer och Fredrik tappade det höga intresset för motorsport.  

Med nya krafter såg sig Fredrik om efter nya utmaningar. En kompis far föreslog att han skulle lära sig att köra grävmaskin och köpa hans ”Bob Cat”. Sagt och gjort, Fredrik tog utbildningsintyg och började jobba. Han trivdes som fisken i vattnet, och utvecklades med nya maskiner inom företaget. Han började själv köra med GPS redan 2008. 

Drivet att lära sig mer inom branschen och verkligen gå grundligt in på det tekniska gjorde att Fredrik sökte sig vidare och började arbeta som transportledare och GPS ansvarig på Karlssons Entreprenad. Där fick han möjligheten att börja jobba med GPS på riktigt, inte bara köra med tekniken, utan lära sig hur systemen verkligen fungerar. Att Fredrik älskar att ”mecka” och att utvecklas har nog ingen missat vid det här laget. Efter många år på Karlssons var suget efter att utvecklas vidare stort, Fredrik valde att säga upp sig. 

Första tanken var att hyra ut sig som konsult åt olika företag. Fredrik förstod dock efter ett tag att det bästa sättet att utvecklas och växa, är att växa tillsammans med ett företag. Efter att ha testat sig fram något i branschen, kunde han inte hjälpa att som teknik-”besatt” sukta efter att få arbeta med det som man skulle kunna kalla för det ”yngsta” fabrikatet Makin som axlat sig in på marknaden… Kombinationen av dessa två faktorer gav honom insikten att kunna landa i ett beslut vad han ska satsa på från och med nu.  

När Fredrik hörde av sig till oss på MaskinSystem, hade vi haft ögonen på Fredrik ett tag och det visade sig att även han hade haft ögonen på MaskinSystem. Han var imponerade över tekniken i vårt grävsystem Makin’ 3D, men även mjukvaran i vår Geomax-portfölj hade fångat hans intresse.

Även om vi snabbt fattade tyckte för varandra lät vi processen ta tid. Att hitta rätt personer till vår organisation är viktig, kunderna ska känna sig trygga med kunskapsnivån – servicen och leveransen är såklart a och o. Men, att ha en trygg kontaktperson som finns med hela vägen och långt efter köp är minst lika viktig. Fredrik har alla dessa egenskaper, det är inte ofta man hittar någon som har både, sälj, montering och service.
– Vi ser verkligen framemot ett långt samarbete tillsammans, säger Christian Axelsson.
 

Hur känns det att få vara med och bygga upp Region Syd från början? frågar vi Fredrik.

-”Det känns jätteroligt och spännande! Jag vill bygga upp ett kompetent och lyhört team. Som ska kunna ge skåningarna en trygg, seriös och långsiktig partner. Vi ska vara närvarande och sträva efter att ha den absolut bästa supporten i branschen, vi ses inom kort!”


I bild från vänster: Fredrik Johnsson, Fredrik Jönsson, Christian Axelsson.

Med det sagt, önskar MaskinSystem och Fredrik såväl gamla som nya kunder – varmt välkomna till oss!

Kontakt

Fredrik Jönsson
fredrik.jonsson@maskinsystem.com 
070-564 95 74