2022

Fem frågor & svar om Geomax GNSS – ett helt eget ekosystem inom mätning

Vi på MaskinSystem är stolta över att vara auktoriserad återförsäljare i Sverige av Geomax produkter. Geomax är en del av Hexagon som är världsledande inom digital verklighet. Vi erbjuder hela deras produktsortiment: avvägare, digitala analoga, laser, kabelsökare, rover/mätstav, totalstation samt programvaror, fält- och kontorsprogramvaror. Vår mest populära produkt är i dagsläget vår Rover (GPS-mottagare) Zenith 60 som tagits emot varmt av våra kunder.

Geomax är ett helt eget ekosystem inom mätning!

gnss
1. Hur skiljer sig fältprogramvaran från andra?

Kort sagt vi påstår att det är den mest kompletta, produktiva, flexibla, kompetenta fältprogramvaran på den svenska marknaden…

X-PAD Ultimate fältprogramvara som är Androidbaserad för GNSS/totalstation kort sagt en hybrid mellan fält- och kontors programvara, möjlighet att redigera CAD filer, skapa terrängmodeller på mätta och befintlig CAD data, Hanterar IFC filer, marknadens största kartotek import/export av olika filtyper.

Andra fördelar:

 • X-Pole kombinerar GNSS/totalstation sömlöst vid mätning.
 • Kan kopplas till ultraljud så kallad Bathymetri, sjömätning
 • Kan kopplas till så kallad Disto för dolda punkter.
 • Finns som special utgåva så kallad MEP (mechankcal, electrical, plumming) för hus
 • 3D view i fält
 • AR view i fält använder kameran i din enhet och lägger CAD filen ovanpå
 • Röstyrning, spela in ditt kommando säg ”mät” och X-pad mäter…
 • Skapa koder, lager, med färg och symboler, linjetyper direkt i fält eller enligt din/din beställarens CAD manual, redigera din snabbval-lista utifrån det
2. Finns det även någon bra kontorsprogramvara?

Absolut, som nämnt ovan är det otroligt smidigt att använda dessa programvaror ihop. Kontorsprogramvaran Office Fusion har följande fördelar: bearbetning av CAD, terrängmodellering, beräkning, mängder, rådata, Post processing Gnss, fotomodul mark- och flygfoto, ortofoto, punktmoln och stereo-drawing i punktmoln 3D visualiserat. Fusion finns dessutom snart på svenska!

3. Vad gör jag om jag behöver hjälp då?

Vi finns alltid vid din sida och om det är några frågetecken. När ni köper ett rover kit av oss så lägger vi in Quicksupport i hundenheten, via Quicksupport kan vi koppla upp oss på din enhet och assistera på distans. Om det är inställningar eller någonting i programmet så löser vi det på så sätt. I de fall det är problem med hårdvaran så kan vi ta in den och felsöka, vidare tar vi det därifrån och kommer på en lösning utefter vad som passar dig bäst.

4. Är X-PAD kompatibelt med era grävsystem Makin’ 3D?

Jajamen, du kan skapa filer i X-PAD och sedan ladda upp i Makin’ Cloud. Detta gör att allt vi erbjuder fungerar tillsammans på ett smidigt sätt. Nästa steg i leder blir alltså att maskinisten i hytten kan se ritningar/filer!

5. Finns det något bra sätt att hantera mängder av dokument med projektrelaterad information?

Geomax X-PAD 365 är svaret! X-PAD 365 tillhandahåller en filhanterare som ger dig ett ställe att lagra, dela och redigera dina data. Dessutom ingår automatisk säkerhetskopiering så du alltid kan vara lugn! Utöver den smidiga filhanteringen ingår följande marknadsledande funktioner:-3D miljö för all mätutrustning
-X-chatt för optimal kommunikation
-Rita och redigera mätpunkter live
-Sketch läge för ritningar, anteckningar och diskussion

Jobbar ni inom bygg och anläggning och mätning är del av ert dagliga arbete? Då visar vi gärna er hur ni kan effektivisera ert arbete med Geomax X-PAD.

Kontakta oss för att boka en konsultation eller för offert.

Syna oss i Sömmarna det tål vi!
Try it and you will like it.

#dagsattvaknamätsverige

Köp produkterna här

  Begär demo

  Vet du inte vad du behöver för din verksamhet? Lämna dina uppgifter så blir du kontaktad av mätkonsult för skräddarsydd rådgivning.