Nyheter, Okategoriserade

Medarbetarreportage – Den första MaskinSystemaren

Johan Andersson var den allra första medarbetaren på MaskinSystem, utöver grundarna Simon och Anders. Det hela började med att trions vägar korsades och de klickade direkt. De kände att de tänkte väldigt lika om saker och ting och hade liknande intressen. Då bestämde de sig för att hitta på någonting ihop. Då de alla tre hade erfarenhet av maskiner och maskinstyrning sedan tidigare, började de med att erbjuda märkesoberoende service och support på entreprenadmaskiner och maskinstyrningssystem. Idag har Johan totalt 12 års erfarenhet inom maskinstyrning. Historien börjar egentligen väldigt mycket längre bak i tiden då Johan i princip är uppvuxen bland maskiner som barn.

Under dessa tolv år har det hänt otroligt mycket i utvecklingen i branschen och Johan har varit med och sett alla nyheter, funktioner och framsteg. – ”Det allra roligaste med att göra det jag gör är att vara med i den tekniska utvecklingen och följa den. Man vill hela tiden förbättra, utveckla och påverka den digitala utvecklingen inom entreprenadbranschen i den mån man kan.”

Sedan dess har det hänt en del och idag har vi gått mer åt produkthållet i grunden, men kring dem erbjuder vi flertalet kompletterande tjänster. Idag kan vi säga att vi står på två ben inom försäljning – maskinstyrning och mätutrustning. Vi är idag svenska återförsäljare för två märken vi är otroligt stolta över: Geomax och Makin’ 3D. Till detta erbjuder vi fortsatt verkstadservice av entreprenadmaskiner och försäljning av maskinredskap, då verkstaden egentligen är ryggraden i vår verksamhet – det är där vi kommer ifrån.

– ”Det mest unika med oss måste vara personalen faktiskt. Den personalen finns nog ingen annanstans. Dels kompetensmässigt, men även personligheter och sammanhållning. Vi är otroligt öppna och hjälper alltid till utifrån behov även om det kanske går utanför det vi vanligtvis gör.”

Johan anser att det bästa med produkterna vi erbjuder är tekniken. Den är väldigt anpassad till det människan blivit van med i dagens samhälle, det känns inte så komplicerat med en Android Surfplatta eftersom vi är vana med smartphones idag. Vidare poängterar Johan att han anser Geomax produktportfölj som otroligt komplett och att den ligger i framkant i kvalitet.

Johan bor med familj lite utanför Örebro där MaskinSystem grundades och där vi fortsatt har vårt huvudkontor. Familjen är väldigt aktiva i Linde Ridskola som erbjuder många roliga och bra aktiviteter för barn och ungdomar. Johan har flertalet gånger styrt ihop samarbeten med dem. Det senaste vi gjorde som sponsrad aktivitet för Linde Ridskola var att bidra till en ridtävling som anordnades.

Johan har varit en stor tillgång för alla inom företaget tack vare sin långa erfarenhet och hjälpsamma personlighet. Tack för allt du gör!